نرم افزار کامفار
برای اینکه بتوانیم به شرح
نرم افزار کامفار بپردازیم باید آشنایی مختصری با مفهوم نرم افزار داشته باشیم.
برنامه و داده ها اصلی ترین و مهم ترین بخش در شروع تعریف نرم افزار هستند، هر عملگری در رایانه با داده ها و برنامه ها فعالیت شروع خود را آغاز می کند. نرم افزار،(software) تشکیل شده از برنامه های رایانه ای، رویه ها و مستندات رایانه ای می باشد، وظیفه نرم افزار انجام دادن کارهای مختلف بر روی سیستم رایانه ای است.
نرم افزار اولیه، سطح بسیار ابتدایی داشت، و متشکل از زبان ماشین بود که شامل مقادیر دودویی با همان مبنای دو بود و در واقع این نرم افزار دستورالعمل های قابل انجام پردازنده یا واحد کنترل مرکزی را تعیین می نمود.
حال نوبت به خود نرم افزار کامفار می رسد:
برنامه محاسباتی کامفار با کارایی استاندارد کردن محاسبات ارزیابی های اقتصادی به وسیله ی سازمان یونیدو (Unido) سازمان ملل متحد ساخته شده است و یکی از پرفروش ترین و محبوب ترین نرم افزارهای ارزیابی اقتصادی و بانکی است،نرم افزار محبوب کامفار امکان شبیه سازی پروژه های سرمایه گذاری که به صورت کوتاه مدت و بلند مدت هستند و همچنین تحلیل فرآیندهای مالی را انجام می دهد.
کامفار Comfar مخفف عبارت انگلیسی Computer Model for feasibility Analysis and reporting می باشد، بدین معنا که کامفار مدلی کامپیوتری است که برای تجزیه و تحلیل امکان سنجی و گزارش دهی به کار می رود.
در باره ی نرم افزار کامفار می توان گفت که، مدیران پروژه های بزرگ همواره در خصوص پذیرش و یا عدم پذیرش یک پروژه ، سوال های زیادی داشته اند، مثلا درباره ی ویژگی های پروژه و نتایج اجرای آن که چگونه خواهد بود و آیا موفقیت حاصل خواهد شد یا خیر. راه حل تمامی این سوالات نرم افزار کامفار است، نرم افزار کامفار نرم افزاری است که با ان می توان به ارزیابی مالی پروژه های سرمایه گذاری پرداخت، همچنین توسط این نرم افزار می توان شاخص های مالی پروژه ها را محاسبه و تحلیل کند. در نتیجه این نرم افزار تاثیر تغییرات هر یک از پارامترهای ورودی سیستم بر فرآیندهای مالی را مورد بررسی قرار داده و در نهایت به مدیران در جهت پذیرش یا عدم پذیرش پروژه کمک می کند.
در زمینه ی آشنایی با نرم افزار کامفار، به صورت کلی می توان گفت که نرم افزار کامفار توانایی این را داراست که تجزیه و تحلیل اقتصادی انواع پروژه های ایجادی ، نوسازی ، توسعه ، سرمایه گذاری مشترک یا خصوصی سازی را انجام داده و نتیجه را به شکل گزارشی تحویل دهد.
این نرم افزار دارای ویرایش های متفاوتی است که به بازار معرفی شده است، نسخه ی توسعه یافته ی نرم افزار کامفار 3 آخرین و کامل ترین نسخه ی این نرم افزار می باشد.
سیستم-انالیز-با-کامفار
ویژگی های نرم ازفزار کامفار
ویژگی اول – با استفاده از نرم افزار کامفار می توان در آمد ها و برآورد های هزینه ی پروژه های صنعتی، معدنی، کشاورزی، زیربنایی و …. را انجام داد.
(نرم افزار تخصصی کامفار یک نرم افزار و اپلیکیشن کامپیوتری است که می توان گفت از طراح پروژه ها حمایت هایی را انجام می دهد و استفاده از نرم افزار کامفار، سازماندهی، محاسبات گزارشات مالی و اقتصادی را راحت تر از هر نرم افزار دیگری می سازد. و به بیانی دیگر توجیه پذیری و یا قابل اجرا بودن و یا نبودن طرح های پروژه ای بزرگ را نشان می دهد. )
ویژگی دوم- آشنایی با
ورودی نرم افزار کامفار
تعریف پروژه
برنامه ریزی زمانی پروژه
محصولات پروژه
تورم (داخلی و خارجی)
واحد های پولی داخل کشور و خارج کشور
مشارکت ها
نتزیل یا همان نرخ تنزیل سرمایه گذاری، نرخ تنزیل سهام دار
هزینه های قبل از بهره برداری و هزینه های پیش بینی نشده
هزینه های سربار
هزینه های ثابت سرمایه گذاری شامل: خرید زمین محوطه سازی و بهبود زمین، کارهای عمرانی و ساختمان ها، ماشین آلات و تجهیزات کارخانه، تجهیزات خدماتی و جانبی کارخانه، حفاظت های زیست محیطی و …..
هزینه تولید شامل: مواد خام، ملزومات کارخانه، یوتیلیتی، انرژی، قطعات یدکی مصرف شده، تعمیرات و نگهداری، حق امتیاز، دستمزد، مالیات، هزینه ی سربار کارخانه، هزینه های اداری، هزینه های اجاره بلند مدت، هزینه های بازاریابی، برنامه فروش(فروش داخلی و فروش خارجی)
و …..
ویژگی سوم – آشنایی با
خروجی نرم افزار کامفار
نتایج بررسی هزینه های مالی پروژه
نتایج برآورد سرمایه گذاری ثابت پروژه
نتایج برآورد سرمایه در حال گردش پروژه
نتایج برآورد هزینه سالیانه محصولات تولیدی
نتایج برآورد استهلاک سالیانه سرمایه گذاری های صورت گرفته در پروژه
نتایج برآورد کل سرمایه مورد نیاز طرح در پروژه
نتایج مربوط به بررسی های اقتصادی
نتایج مربوط به تعیین جریان خالص نقدی کل مبلغ سرمایه گذاری
نتایج مربوط به تحلیل جریان نقدینگی تنزیل شده
نتایج مربوط به نرخ بازده داخلی
نتایج مربوط به تعیین ارزش فعلی خالص
نتایج مربوط به تعیین نرخ و دوره بازگشت داخلی کل سرمایه
نتایج تعیین نرخ و دوره بازگشت داخلی برای آورده سهامداران
نتایج مربوط به تعیین دوره بازگشت سرمایه
نتایج تحلیل نقطه سربسر
نتایج شاخص سود آوری
نتایج مربوط به تحلیل حساسیت طرح به هزینه های پیش بینی نشده
نتایج انجام آنالیز حساسیت پروژه
نتایج تحلیل ریسک
نتایج تحلیل نسبت های مالی
نتایج تحلیل اثرات آنالیز تلفیقی
نتایج تهیه صورت حساب های مالی
نتایج برآورد قیمت های تمام شده به تفکیک هزینه های صرف شده
نتایج مربوط به تعیین منابع تامین مالی طرح و هزینه های مالی
نتایج تحلیل درآمدها و هزینه های طرح اولیه ی پروژه
نتایج مربوط به تعیین عملکرد سود وزیان طرح برای کل سرمایه گذاری و آورده سهام
یادگیری نرم افزار کامفار
(تمامی مطالب مربوط به نسخه ی سوم نرم افزار کامفار می باشد.)
آموزش های متفاوتی برای نرم افزار تجزیه و تحلیل مالی طرح ها با استفاده از نرم افزار کامفار در سطح شبکه ی جهانی (اینترنت) وجود دارد، اما به هر متنی درباره یادگیری نرم افزار کامفار نمی توان گفت یادگیری. همان طور که نرم افزار کامفار بسیار وسیع می باشد، امر
یادگیری نرم افزار کامفار نیز موضوع گسترده ای است. شرکت بامداد قرن، در یک فرآیند وسیع، قابل توجه و هم چنین ارزشمند به تالیف کتابی با موضوع یادگیری نرم افزار کامفار پرداخته است.
با توجه به نبود یک کتاب آموزشی مناسب در کشور، گروه بامداد قرن اقدام به تألیف کتابی با عنوان “تجزیه و تحلیل مالی طرح ها با استفاده از نرم افزار COMFAR III Expert ” نمود. این کتاب به عنوان کتاب آموزشی به کسانی که در دوره های یادگیری نرم افزار کامفار شرکت دارند، بصورت رایگان ارائه می شود. کتاب فوق الذکر برای متقاضیان بصورت نسخه الکترونیکی در قالب فایل PDF ارائه می گردد. شرکت بامداد قرن، در این حرکت ستودنی، موجب حل شدن بسیاری از مشکلات یادگیری نرم افزار کامفار شده و سوال های بسیاری از استفاده کنندگان این نرم افزار را پاسخ داده است.
اهمیت یادگیری نرم افزار کامفار
با یادگیری نرم افزار کامفار به صورت درست و اصولی در شرکت بامداد قرن، سرمایه گذاران دیگر مجبور نیستند که با ریسکهای ورود به یک پروژه را انجام دهند و از شکست در پروژه و بدون سرانجام ماندن پروژه بیم داشته باشند، نرمافزار تجزیه و تحلیل مالی طرح ها، با درصد خطای بسیار پایین، این امکان را به سرمایه گذاران می دهد، تا مشخصه های مربوط به امور مالی پروژه را محاسبه و تحلیل کنند. نرمافزار کامفار، یکی از همین نرمافزارهای تجزیه و تحلیل مالی طرح ها کاربردی است. کامفار، ابزاری است برای ارزیابی مالی پروژههای سرمایهگذاری، تا به صورت دقیق اطلاعاتی با درصد خطای بسیار کم از پروژه در اختیار سرمایه گذاران قرار دهد. با کمک یادگیری نرمافزار کامفار، میتوان هر یک از پارامترهای مؤثر بر فرآیند مالی را در نظر داشته و در مورد پذیرش یا عدم پذیرش ورود به پروژه، تصمیمگیری کرد. همچنین نرم افزار کامفار در جهت مطالعات اقتصاد مهندسی کاربرد بسیار زیادی دارد، مانند: امکانسنجی و
طرح توجیهی فنی و اقتصادی، شبیهسازی و تحلیل فرایندهای مالی
فرآیند یادگیری نرم افزار کامفار
در این بخش قصد داریم به آشنایی با مطالب مقدماتی جهت یادگیری نرم افزار کامفار که برگرفته از کتاب شرکت
بامداد قرن می باشد، بپردازیم:
آشنایی با ورودی های برنامه جهت یادگیری نرم افزار کامفار
- تعریف کردن پروژه (معرفی پروژه به نرم افزار)
- برنامه ریزی زمانی شامل: زمان فاز ساخت، زمان فاز بهره برداری
- محصولات پروژه
- واحدهای پولی (واحد پول داخلی، واحد پول خارجی)
- تورم (داخلی، خارجی)
- مشارکت ها (داخلی، خارجی)
- تنزیل به معنی نرخ تنزیل کل سرمایه گذاری و نرخ تنزیل سهام دار
- هزینه های ثابت سرمایه گذاری شامل: خرید زمین، محوطه سازی و بهبود زمین، کارهای عمرانی و ساختمانها، ماشین آلات و حفاظت های زیست محیطی، هزینه های سربار، هزینه های قبل از بهره برداری و هزینه های پیش بینی نشده تجهیزات کارخانه، تجهیزات خدماتی و جانبی کارخانه
- هزینه های مربوط به تولید شامل: مواد خام، امکانات مورد نیاز کارخانه، انرژی، قطعات یدکی مصرف شده، تعمیرات و نگهداری، حق امتیاز، دستمزد، مالیات، هزینه سربار کارخانه، هزینه های اداری، هزینه های اجاره بلند مدت، هزینه های بازار یابی
- برنامه فروش شامل: فروش داخلی ، فروش خارجی
- سرمایه در گردش شامل: موجودی کالاها، مطالبات
- منابع تامین مالی شامل: یارانه، سرمایه ی سهام دار، وام کوتاه مدت و دراز مدت
- مالیات، یارانه
آشنایی با خروجی های برنامه جهت یادگیری نرم افزار کامفار
- نتایج بررسی های مالی
- نتایج بررسی های سرمایه گذاری ثابت
- نتایج بررسی های سرمایه در گردش
- نتایج بررسی های هزینه سالیانه تولید
- نتایج بررسی های استهلاک سالیانه سرمایه گذاری
- نتایج بررسی های کل سرمایه مورد نیاز طرح
- نتایج بررسی های قیمت تمام شده به تفکیک هزینه ها
- تعیین منابع تأمین مالی طرح و هزینه های مالی آن
- تحلیل درآمدها و هزینه های طرح
- تعیین عملکرد سود و زیان طرح برای کل سرمایه گذاری و آورده سهام
بررسی های اقتصادی که در نرم افزار کامفار انجام می شود:
- تعیین جریان خالص نقدی کل سرمایه گذاری
- تحلیل جریان نقدینگی تنزیل شده DCF
- نرخ بازده داخلی IRR
- تعیین ارزش فعلی خالص npv
- تعیین نرخ و دوره بازگشت داخلی برای سرمایه ی سهامداران
- تعیین دوره بازگشت سرمایه
- تحلیل نقطه سربسر
- شاخص سود آوری PI
- تحلیل حساسیت طرح به هزینه های پیش بینی نشده
- انجام آنالیز حساسیت پروژه و تحلیل ریسک
- تحلیل نسبت های مالی
- تحلیل اثرات متقابل طرح ها (آنالیز تلفیقی)
- تهیه صورت حساب های مالی
- تعیین نرخ و دوره بازگشت داخلی کل سرمایه PBP
نرم افزار کامفار، با دریافت داده ای ورودی که مربوط به پروژه ها بزرگ است، به پردازش و تحلیل این داده ها پرداخته، و نتایجی را به عنوان خروجی نمایش می دهد. این خروجی به سرمایه گذار در جهت تصمیم گیری درست و به دنبال آن کسب و سود و منفعت کمک خواهد کردو تمامی این موراد اشاره شده در این بخش به عنوان تعاریف اولیه ی یادگیری نرم افزار کامفار محسوب می شود، آموزش های این نرم افزار بسیار وسیع تر از گنجایش چندین خط نوشته می باشد، پیشنهاد ما به شما کتاب تالیفی شرکت بامداد قرن، که با موضوع یادگیری نرم افزار کامفار نوشته شده است، می باشد. در این کتاب آموزش ها به صورت کامل و تشریحی توسط شرکت بامداد قرن نوشته شده و منبع کامل و صریحی جهت یادگیری نرم افزار کامفار می باشد.